Navigeren

×
Verkocht

Da Costastraat 47

2321 AK LEIDEN
Woonoppervlakte
170 m2
Perceel oppervlakte
157 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1902
Dak type
Samengesteld dak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
170 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Perceel oppervlakte
157 m2
Inhoud
604 m3
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Energie
Energieklasse
E
Isolatievormen
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, alarminstallatie, Buitenzonwering
Buitenruimte
Liggingen
Aan rustige weg, In centrum
Tuintypen
Achtertuin
Opbergruimte
Soort
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soorten
Geen garage

Da Costastraat 47

2321 AK LEIDEN

Bij binnenkomst valt het oog direct op de vele originele details, zoals de hoge gestucte plafonds, paneeldeuren, marmeren schouwen, ensuite deuren met glas-in-lood en eikenhouten parketvloer in visgraatmotief met bies.

De eetkamer heeft openslaande deuren naar de tuin. De keuken staat in verbinding met de eetkamer, werd grondig vernieuwd in 2021 bij Bemmel en Kroon, en voorzien van hoogwaardige apparatuur waaronder een Quooker en inductieplaat. In de gang bevindt zich een toilet met fonteintje en een flinke bergkast onder de trap. De benedenverdieping is volledig voorzien van dubbele beglazing. Het gehele huis is in 2021 van binnen opnieuw geschilderd.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee grote (slaap)kamers, ook weer met een ensuite partij in glas-in-lood en overal eikenhouten parketvloeren. De voorkamer heeft een ingebouwde bibliotheek en een klein balkon, de achterkamer grenst aan een tuinkamer over de hele breedte van het huis met gedeeltelijk dubbele beglazing, waar je op koele dagen toch heerlijk in de zon zit. Op deze verdieping bevindt zich ook een ruime badkamer met douche en ligbad, en een apart toilet.

De tweede verdieping heeft een ruime slaapkamer aan de voorkant met een ingebouwde hangkast over de gehele lengte, een tweede ruime slaapkamer aan de achterkant met ingebouwde legkasten, een doucheruimte en een flinke bergruimte waar de machines staan opgesteld. Via een luik in het plafond is de vliering bereikbaar.

De tuin ligt op het westen en is onder architectuur aangelegd met vele soorten planten, plavuizen van Belgisch hardsteen afgewisseld met een sierbestrating van Waalse klinkers en een pergola die voor schaduw zorgt. Vanaf 11:00 uur ’s ochtends is hier voor de rest van de dag zon. Ook is er een vrijstaande schuur en een deur naar het achterom. De markies is in 2022 vervangen.

De woning ligt in een rustige straat in het geliefde Haagwegkwartier. Om de hoek ligt één van de oudste speeltuinen van Leiden, met een spetterbad voor de kleintjes. In de buurt vindt u scholen, kinderopvang en het compleet nieuwe sportcomplex 1574. Ook het winkelcentrum De Luifelbaan ligt op korte afstand.

Het historisch centrum van Leiden met haar singels, parken en terrasjes is in +/- 10 á 15 minuten lopen te bereiken, evenals station Leiden Centraal. Busverbindingen zijn om de hoek. Per auto ben je snel op weg naar Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Recreatiegebied het Valkenburgse Meer ligt op fietsafstand, evenals de stranden van Katwijk en de Wassenaarse Slag.

De huidige eigenares aan het woord:
“Toen mijn man en ik in 2020 weer terugkeerden naar Nederland vielen we op slag voor dit huis met zijn sfeervolle ruimtes, de beschutte tuin en de rustige, gezellige buurt zo dicht bij de levendige Leidse binnenstad. We knapten huis en tuin mooi op met het idee om hier lang te blijven… totdat zich onverwachts een kans voordeed op een ander fijn huis buiten de stad, met nog meer ruimte voor kinderen en kleinkinderen. Het was eerlijk gezegd best een lastige afweging.”

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Wim Graal RM

w.graal@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 - 51 61 000 / +31 (0)6 - 41 19 42 01

Of geef uw voorkeur door: