Navigeren

×
Onder bod

Oude Vest 231

2312 XZ LEIDEN
Asking price € 800.000,- k.k.
Woonoppervlakte
153 m2
Perceel oppervlakte
91 m2
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
2
Bijzonderheden
Beschermd stads of dorpsgezicht
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Dak type
Samengesteld dak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
153 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
11 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
7 m2
Perceel oppervlakte
91 m2
Inhoud
565 m3
Indeling
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
2
Energie
Energieklasse
F
Isolatievormen
Dakisolatie, Voorzetramen
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel, Geiser eigendom, Elektrische boiler eigendom
Voorzieningen
Mechanische ventilatie
Buitenruimte
Liggingen
Aan water, Aan rustige weg, In centrum
Tuintypen
Achtertuin
Opbergruimte
Soort
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soorten
Geen garage

Oude Vest 231

2312 XZ LEIDEN
Asking price € 800.000,- k.k.

Zeer charmant en karakteristiek Leids grachtenpand met achtertuin en balkon.

Op een prachtige autoluwe locatie in hartje stad treft u dit goed onderhouden grachtenpand. De woning beschikt over een woonoppervlakte van ca. 152 m2 en ligt op een perceel eigen grond van 86 m2. Bijzonder fijn is het feit dat de woning een beknopte achtertuin (Z) heeft van ca. 5,8 x 3,1 m. (met een berging van ca. 4 m2) én een dakterras (Z) op de eerste verdieping van ca. 5,5 x 2 m.

De woning is goed onderhouden (een bouwkundige keuring is beschikbaar). Zo is o.a. de gevel opnieuw gevoegd in 2010, is het schilderwerk aan de buitenzijde uitgevoerd in 2020/’21 en is recent de CV-ketel vernieuwd. Vóór 1986 is ook de kap grotendeels vernieuwd.

De ligging in de stad is ideaal; o.a. het Huigpark en het Ankerpark liggen vrijwel om de hoek alsook het gezellige en bruisende centrum van Leiden met zijn vele bezienswaardigheden. Van trendy cafés en restaurants tot musea van wereldklasse en culturele attracties, er is nooit een tekort aan dingen om te doen en te zien. Om de stad uit te gaan ligt station Leiden Centraal op 5 minuten fietsafstand Ook bent u via de uitvalswegen (A4, N11, A44) snel op weg naar Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Indeling: het entreeportaal geeft toegang tot een grote ruimte aan de voorzijde. Deze ruimte is thans in gebruik als multi-functionele ruimte (entree/kantoor). Ook kunt u hier gemakkelijk uw fiets binnenzetten. Verder bevindt zich op de begane grond nog een tweede, zeer karakteristieke kamer met schouw, thans in gebruik als bibliotheek en studeerkamer. Deze kamer heeft ook een groot raam naar de achtertuin. Aan het einde van gang bevindt zich nog een (berg-)ruimte met o.a. de boiler-opstelling met daarachter een badkamer v.v. douche, wastafel en toilet.

Eerste verd.: de overloop geeft toegang tot de woonruimte op de eerste verdieping. Aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer met haardpartij en uiteraard een fraai uitzicht op de gracht. Aan de achterzijde bevindt zich de eetkeuken (v.v. alle gebruikelijke apparatuur) met een deur naar het dakterras en uitstekende lichtinval door de vele ramen. Deze hele verdieping is v.v. mooie massief houten vloerdelen.

Tweede verdieping: overloop, badkamer v.v. bad, toilet en wastafel. Verder op deze verdieping twee zeer ruime en karaktervolle slaapkamers waarvan één met een lange kastenwand. Vanaf de overloop is er middels een vaste trap toegang tot de bergzolder.

Al met al een zeer interessante en veelzijdige stadswoning op een uitstekende locatie… uw bezichtiging zeker waard.

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Wim Graal RM

w.graal@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 - 51 61 000 / +31 (0)6 - 41 19 42 01

Of geef uw voorkeur door: