Navigeren

×

Hooglandse Kerkgracht 23

2312 HS LEIDEN
Asking price € 2.750.000,- k.k.
Woonoppervlakte
445 m2
Perceel oppervlakte
657 m2
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
4
Bijzonderheden
Monument, Beschermd stads of dorpsgezicht
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1738
Dak type
Samengesteld dak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
445 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
10 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Perceel oppervlakte
657 m2
Inhoud
1.575 m3
Indeling
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
4
Energie
Isolatievormen
Dakisolatie, Dubbelglas, Gedeeltelijk dubbelglas
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel, Zonneboiler
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, alarminstallatie, TV kabel
Buitenruimte
Liggingen
Aan rustige weg, In centrum
Tuintypen
Achtertuin
Opbergruimte
Soort
Inpandig
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soorten
Geen garage

Hooglandse Kerkgracht 23

2312 HS LEIDEN
Asking price € 2.750.000,- k.k.

Uniek monumentaal object met schitterende tuin van ca. 500 m2 op toplocatie

Hoogst zelden komt een dergelijk uniek en historisch object op de markt in Leiden. Een uitstekend onderhouden woonhuis met een woonoppervlakte van maar liefst ca. 445 m2 en een prachtige zonnige tuin op het westen.

De Hooglandse Kerkgracht is zondermeer één van de mooiste lanen van Leiden. Sinds de herinrichting in 2004 is deze voormalige gracht autoluw en staat vooral bekend om de vele monumentale gevels en het sfeervolle middenterrein waar twee prachtige bomenrijen ‘s-zomers zorgen voor een haast Mediterrane sfeer. Een mooiere locatie in het centrum van Leiden is nauwelijks denkbaar.

Het uiterlijk en de indeling van dit prachtige woonhuis is in essentie nauwelijks veranderd sinds de vroeg 18e eeuw. Wel is rond 1900 de woning ingrijpend verbouwd door de toenmalige bewoner (en architect) Leo van der Laan; van zijn hand is o.a. de unieke stalen overkapping tussen voor- en achterhuis met glas en klinknagels. En in 2013 is het gehele pand grondig gerenoveerd met o.a. als doel het geheel te verduurzamen. Zo is o.a. de gehele kap vernieuwd en geïsoleerd, zijn de verwarmingssystemen van het voor-en achterhuis gespitst van elkaar, zijn de goten en hemelwaterafvoeren vernieuwd, etc. Onlangs zijn ook alle ramen en kozijnen aan de gehele buitenzijde geschilderd. Kortom, het geheel heeft zeer veel van zijn oorspronkelijke karakter behouden én is uitstekend onderhouden.

De tuin is wellicht wel het échte ‘unique selling point’ van dit object …. een tuin met meerdere terrassen en zithoekjes voor schaduw en zon; een tuin mét achterom; een tuin met prachtige volwassen bomen, kleurrijke struiken en bloemen en plek voor een eigen groentetuin; én een tuin met prachtige doorkijkjes naar bijv. ‘De Burcht’ en de Hooglandse Kerk.

Voor een goed beeld van de indeling en de sfeer van dit unieke object verwijzen wij naar de plattegronden en de prachtige foto’s. Voor het echte ‘gevoel’ is een bezichtiging uiteraard noodzakelijk.

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Wim Graal RM

w.graal@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 - 51 61 000 / +31 (0)6 - 41 19 42 01

Of geef uw voorkeur door: