Navigeren

×

Rijnsburgerweg 118

2333 AE LEIDEN
Asking price € 1.365.000,- k.k.
Woonoppervlakte
207 m2
Perceel oppervlakte
324 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1913
Dak type
Samengesteld dak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
207 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
12 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Perceel oppervlakte
324 m2
Inhoud
734 m3
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Energie
Energieklasse
B
Isolatievormen
Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Soorten verwarming
CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Soorten warm water
CV ketel
Voorzieningen
alarminstallatie, Zonnepanelen
Buitenruimte
Liggingen
Vrij uitzicht
Tuintypen
Achtertuin, Voortuin
Opbergruimte
Soort
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soorten
Geen garage

Rijnsburgerweg 118

2333 AE LEIDEN
Asking price € 1.365.000,- k.k.

Uiterst sfeervol en karakteristiek half-vrijstaand herenhuis met diepe tuin op ZW.

Dit markante herenhuis is in alle opzichten nét die ene slag groter… De woonoppervlakte bedraagt maar liefst 207 m2, het kavel meet 324 m2 en de (zonnige) tuin is ca. 40 meter diep (met achterom). Het uitzicht aan de achterzijde is geheel vrij en groen hetgeen zorgt voor veel lucht en ruimte. De woning is tevens ideaal gelegen op loop- en fietsafstand van het CS van Leiden, diverse scholen, het stadspark ‘De Leidse Hout’, het centrum van zowel Leiden als Oegstgeest en op enkele minuten van de aansluiting op de A44.

In deze woning zijn nog veel originele stijlkenmerken bewaard gebleven zoals fraaie sierstuc-plafonds, enkele schouwen en de originele paneeldeuren, etc. De woning is in zijn geheel grondig gerenoveerd in 2000 en op de begane grond nogmaals in 2023 en is daarna goed onderhouden. Een onafhankelijk bouwkundig rapport is beschikbaar. Tevens beschikt de woning o.a. over een 6-tal zonnepanelen, vloerisolatie en grotendeels dubbel glas waarmee het een energielabel B heeft, hetgeen zeer goed is voor een dergelijke woning.

Indeling: ruime entree met fraaie granito vloer. Gang met ruime trapkast en separaat toilet. Zeer ruime en sfeervolle woon- en eetkamer van ca. 46 m2 met een fraaie parketvloer, een houtbrandende open haard, een charmante erker aan de voorzijde en openslaande deuren naar de tuin. De luxe geheel open Bulthaup keuken is in 2023 grotendeels vernieuwd en is uiteraard voorzien van alle gebruikelijke apparatuur.

Eerste verd.: ruime overloop met bergkast. De badkamer uit 2000 is zeer ruim en voorzien van bad, douche, toilet en dubbele wastafel. Aan de achterzijde bevindt zich de ouderslaapkamer met vaste kasten en openslaande deuren naar een ruim en zonnig balkon. Aan de voorzijde een tweede, zeer ruime slaapkamer met openslaande deuren naar een klein balkon plus een derde (kleinere) slaapkamer.
De vaste trap leidt naar de tweede verdieping. De ruime overloop geeft toegang tot nog eens 3 sfeervolle en goed formaat (slaap-)kamers, een berging met opstelling voor wasmachine en droger en CV plus nog een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel.
De tuin is zeer fraai aangelegd en beschikt over meerdere zitplekken op het ZW. Achterin de tuin bevindt zich een stenen berging voorzien van elektra en een overkapping (o.a. voor fietsen). Wat opvalt is de heerlijke vrije ligging van de tuin aan de achterzijde.

Al met al een zeer ruime en sfeervolle woning met zeel veel ‘plussen’, uw bezichtiging zeker waard.

Bezichtigingen in te plannen vanaf 18 juli.

Vraagprijs: € 1.365.000,- k.k.

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Wim Graal RM

w.graal@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 - 51 61 000 / +31 (0)6 - 41 19 42 01

Of geef uw voorkeur door: