Pieterskerkstraat 2
- Woonoppervlakte
- 126 m2
- Perceel oppervlakte
- 43 m2
- Aantal kamers
- 7
- Aantal slaapkamers
- 3
- Bijzonderheden
- Monument, Beschermd stads of dorpsgezicht
- Aanvaarding
- In overleg
- Objecttype
- Woonhuis
- Bouwjaar
- 1650
- Dak type
- Zadeldak
- Woonoppervlakte
- 126 m2
- Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
- 0 m2
- Gebruiksoppervlakte overige functies
- 16 m2
- Perceel oppervlakte
- 43 m2
- Inhoud
- 503 m3
- Aantal kamers
- 7
- Aantal slaapkamers
- 3
- Soorten verwarming
- CV ketel
- Soorten warm water
- CV ketel
- Liggingen
- Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk
- Tuintypen
- Geen tuin
- Soorten
- Geen garage
DEZE WONING IS ONDER BOD. DERHALVE PLANNEN WIJ GEEN NIEUWE AFSPRAKEN MEER IN.
Eeuwenoude woning met hoge balkenplafonds en grote raampartijen.
Onder de rook van de eeuwenoude Pieterskerk ligt op de hoek van een steegje en een autoluw straatje met kinderkopjes dit zeer karakteristieke Rijksmonument.
Bij binnenkomst val je direct met je neus in de boter: zeer hoge balkenplafonds en raampartijen waardoor vanuit twee kanten een zee van licht de woning binnenvalt. Hoe hoog zal het plafond zijn? Toch zeker minimaal 4 meter! Vroeger werd deze kamer gebruikt als winkelruimte en het verhaal gaat dat het zelfs als etalage zou hebben gediend voor een dame van lichte zeden… Het is in ieder geval een fijne en lichte ruimte die je nu voor vele doeleinden zou kunnen gebruiken. De keuze is vervolgens: óf een trappetje naar beneden, óf een trappetje naar boven.
Neem je het trappetje naar beneden, dan kom je in een ruime woonkeuken. Bijzonder aan deze ruimte is de ‘uitbouw’ aan de straatzijde die zorgt voor een speelse lichtinval. Naast de keuken is momenteel een wc, of eigenlijk een porseleinen pot. Volgens kenners is deze gemaakt in Rotterdam en in ieder geval 100 jaar oud. Naast de keuken bevindt zich een eiken beslagen deur die toegang geeft tot de kelder. Een heel spannend plekje onder de woning van de buren waar je met de nodige creativiteit van alles kan bedenken.
Maak je de keuze om het trappetje op te gaan, dan kom je eerst langs bijna 375 jaar oude wenteltrap die met een tussenstop op de 2e etage doorloopt tot aan de zolder. De uitgesleten treden getuigen van het eeuwenlange gebruik. Naast de trap ligt de opkamer waar voorheen de familie verbleef. Ook hier tref je weer een hoog balkenplafond met grote raampartijen. Er is geen muur tussen de opkamer en de voormalige winkel, waardoor je vanaf hier een leuke doorkijk hebt.
De 2e etage heeft een overzichtelijke indeling: in het midden de overloop met trap naar de 3e etage en een badkamer met aan weerszijden twee slaapkamers. Ook hier vallen de hoge plafonds en raampartijen weer op, zeker de slaapkamer op de hoek met de steeg en de ramen aan twee zijden.
De zolder kenmerkt zich door de hoogte en de prachtige kapconstructie. Gelukkig zitten de dwarsbalken op een goede hoogte, waardoor je er prima onderdoor kan lopen. Zelfs als je wat langer bent. Er is nog niet een echte indeling, wat de ruimte biedt om er zelf nog een invulling aan te geven. Een hoogslaper op de vliering? Een grote, open slaapverdieping met vrijstaand bad? Alles kan nog.
BIJZONDERHEDEN
– Rijksmonument
– Gelegen in rijksbeschermd stadsgezicht
– Nieuwe kozijnen en ramen (2024)
– Bestemming: gemengd
– niet-bewonersclausule
– ouderdomsclausule